Notis

Lier kommune: Høvik-elever i pionerprosjekt

                5. og 9.klassingene ved Høvik skole har sammen med Barn og Unges Sammfunnslaboratorium forsket på barn som har det vanskelig.  18. desember 2013 la de frem sine prosjekter.                     unge forskere ved Høvik

UngeUt forskere: Disse Høvik-elevene har kommet med gode råd om hvordan voksne kan hjelpe barn som har det vanskelig. ( foto: Lier kommune )
«Barn som bekymrer» er et viktig satsningsområde for forebyggende arbeid i Lier kommune. Gjennom prosjektet, som er i regi av Lier kommune, Barn og Unges Samfunnslaboratorium og Kompetansesenter for rus region sør (Korus), har elevene gitt råd om hvordan voksne kan hjelpe barn som har det vanskelig.
Ved å intervjue medelever og bruk av nettbasert spørreundersøkelse,  har de unge forskerne kommet frem til råd og tips til hvordan voksne kan stille spørsmål, oppdage og hjelpe elever som har det vanskelig på skolen eller hjemme.
18. desember 2013 presenterte utforsker-elevene sine resultater. De var spesielt opptatt av mobbing på skolen, og at det er viktig at lærerne snakker med elevene én og én om hvordan de har det. Også barna i Hennummarka barnehage har bidratt. Barnehagebarna rådet de voksne til å snakke snilt og være glade. Barn og unge som har vært i kontakt med barnevernet i Lier har også vært med i forskningsprosjektet. Disse spesialistene kom med klare tilbakemeldinger til både barnevern, skole og andre voksne som er en del av barnets hverdag. Spesialistenes hovedpoeng var at voksne må være åpne, tydelige, følge bedre med, bry seg og følge opp.

Prosjektet er del av en større satsing på kompetanseheving blant medarbeidere som arbeider med barn og unge i Lier kommune. Alle ansatte ved barnehager, skoler, helsestasjon og barnevern i Lier har de siste to årene fått faglig påfyll om hvordan man raskere kan oppdage barn som har det vanskelig hjemme – og ikke minst hjelpe dem.

Vi gratulerer og takker  Lier kommune med fantastisk arbeid og samarbeid! Og en særlig takk til elever, lærere og ledelse ved Høvik skole, barnehagebarna, ansatte og ledere ved Hennummarka barnehage og spesialistene. Se Lier kommunes oppslag  her:   http://www.lier.kommune.no/no/Nyhetsoversikt/Hovik-elever-i-pionerprosjekt/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s